Wacht van 01:00 tot 05:00 uur

9016a56c-db51-4fc4-ad00-862858ffa483Wacht lopen

De wachten worden kouder, we moeten weer goed scherp zijn voor andere schepen of voor buien. Om onze energie op te krikken eten we in de nachtwacht van 01:00 tot 05:00 af en toe eens een Snickers. Mmm, wat smaakt deze dan overheerlijk! Deze Snickers heeft ons ook erg overeind gehouden tijdens de storm. Mijn wacht was de laatste wacht die buiten mocht staan tijdens de storm. De nacht voor de storm begon de wind al aardig toe te nemen en werden de golven ook steeds groter.

Ik stond achter het roer terwijl Mario, mijn stuurman, mij seinen gaf over het sturen.
Meer afvallen of meer oploeven. Het was erg van belang dat ik goed gefocust bleef en dat lukte ook! Ik heb toen de hele wacht gestuurd en wat heb ik er van genoten. Het weer was misschien wel zwaar en het was ook koud maar het gevoel dat ik kreeg van het feit dat ik ons thuis aan het besturen was over de oceaan, in de storm. Dat ik ons schip in handen had en bepaalde welke richting ze voer, wauw!

Van deze kriebels heb ik vaker ‘last’ tijdens het zeilen. Bijvoorbeeld wanneer ik probeer niet op het kompas te sturen maar op de vlaggetjes of op een rustige manier te sturen zodat de Thalassa rustig door het water glijdt. Het is dan zo gaaf als het lukt en dan geniet ik met heel mijn lijf!

 

Vanaf Bermuda zijn de extra school- en wachtdagen in gegaan, voor mij betekende dit vier dagen wacht, dus elke dag. Hier keek ik erg naar uit en omdat ik vier dagen wacht loop kan er iemand anders extra aan school en ik ben erg blij dat ik diegene hiermee kan helpen.
Elke dag wacht is vrij zwaar en het duurt ook even voordat ik een goed ritme gevonden had. Daarom slaap ik na vier wachtdagen één nachtje door om weer even bij te komen.
Verder zijn de wachten erg gezellig en ik vind het leuk om met de andere ploeg mee te lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s