Voor anker bij Kaapverdië

IMG_4165

4 december 2017

Heeeeeyy lieve mensjes,
hier is het echt hot, echt warm! 28 graduuhhh!!
Vanmorgen heb ik al in het water gelegen hoor ;-).  Elskarin, een stuurvrouw, is vanmorgen naar huis gegaan en in de tijd dat Paul en Jelle haar naar het vliegveld brachten, mochten bij zwemmen!! We liggen voor anker bij het eiland ‘Sal’ van de Kaapverdische Eilanden.
Nu varen we verder naar Mindelo, Sao Vincente daar zullen we morgenavond ook aankomen. Afrika dus ook al aangetikt! Klok ook weer een uur achteruit dus hebben nu 2 uur verschil met Nederland.

Best gek maar het hele schip zit echt vol met vliegen… dit had ik dus totaal niet verwacht. We doen ook veel vissen. En deze week is er na 140 uur een vliegende vis aan boord gevonden. We hadden met iedereen een weddenschap gedaan na hoeveel uur de eerste gevonden zou worden maar iedereen zat onder de 70 uur… De vis heb ik samen met Hanne, bio docent, open gesneden. Best vies maar wel gaaf.

20171108 Sam & Jelle vissen
Sam (kapitein) en Jelle (de kok) aan het vissen

Gister hebben we met de groep zo iets fijns gedaan en ik had het eigenlijk ook echt heel erg nodig. Er zijn namelijk heel veel beschimmelde groentes gevonden, hierover hebben we meerdere preken van Sam gehad. Dan waren er nog meer problemen en Sam (kapitein) en Pascal (onderwijscoördinator) waren tot de conclusie gekomen dat we nog helemaal niet echt een hechte groep zijn. Dat hier het probleem zat. Dus gister na de lunch zijn we met alle leerlingen bij elkaar gaan zitten en hebben we op nummervolgorde feedback gegeven en iets positiefs over iemand verteld.
En diegene mocht dan ook wat terug zeggen op de groep. Wauw, wat was dit fijn!
Ik zag mensen steeds meer stralen. We zitten nu al meer door elkaar, knuffelen met elkaar, huilen in public. Wel echt spannend maar zo fijn.
Bij mij was er vooral veel positief alleen dat ik soms een opmerking naar iemand maakte die ik dan ook wat positiever had kunnen brengen.

IMG_4167
In het midden zit Elskarin – stuurvrouw

Hoe gaat het met school?
Het hoofdstuk bij wiskunde wat ik nu aan het doen ben, is echt moeilijk en hulp vragen doe ik liever niet. Nu heb ik bedacht om vast door naar de volgende hoofdstuk te gaan, want Fien is gaat daar ook aan begonnen. Dan lopen we gelijk en kunnen we elkaar helpen.
Mijn doel is om toch hulp te vragen, ook aan docenten. En nog een keer met Eva (mentor) vragen of ze wat vaker wilt vragen wat ik heb gedaan en wat ik wil doen. Want ik vroeg haar dit wel en toen deed ze dat 2 keer en daarna niet meer. Ik heb vaker nodig.

Algemeen doel: mezelf nog meer door de groep heen husselen.

Mijn dankbaarheid:
* vertrouwensgesprek met de groep van gister, je merkt dat eigenlijk iedereen er voor je is.
* ik ben er erg dankbaar voor dat Fien er is. Ik lag laatst in mijn bed te schrijven en ik hoorde Fien vanuit de keuken allemaal gillen over haar lievelingsliedjes ofzo, het was zo leuk om te horen. Ik moest er gewoon hardop door lachen.
* en dat ik een manier gevonden heb hoe ik makkelijk met school aan de slag kan. Ik zit veel buiten (echt veel dus en in een korte broek dus die bruine huid mag best al komen. een beetje rode schouders zijn er wel). Ik kan me buiten, als het niet te hard waait, goed concentreren. Ik hoor dan het water klotsen tegen de boot, en dan draag ik ook zo een leuke doek over mijn hoofd zoals een boerinnetje. (Eva zei dat dat moest).

Successen:
* Sam ziet steeds meer in dat ik goed bezig ben en dat is echt chill.
* Het eten wat ik gemaakt hebt tijdens de keukendienst was echt lekker, stoofvlees met aardappels. Sam was jarig en dit is zijn lievelingseten en hij vond het heerlijk. Dit was de dag dat het zwembad aan boord stond en wij er met z’n allen inzaten. Heel nice was dat
* Het Sinterklaas gedicht voor Fien is af. Aad (Adriënne) zei dat hij echt schattig was. Vond het wel moeilijk om te schrijven maar wel heel leuk.

Verder nog wat dingetjes die bij mij beetje veranderd zijn:
> Ik heb echt nog meer blauwe plekken dan anders, niet normaal.
> Ik heb gekke rugpijn van mijn bed.
> En oh ja mijn spelling gaat zo hard achteruit haha. Maar echt! Mijn Nederlandse woorden gaan wel vooruit, die leert Floris me wat bij. Zoals ‘heet’ is het alleen wanneer iets pittig is en niet iets met de temperatuur.
> Ik was met Cas (uit Venlo) gevallen en nu was het mijn rechterknie die een gekke beweging maakte en ik voel een beetje dezelfde pijn als bij mijn linkerknie dus de arts aan boord zei dat ik maar een beetje moest opletten en mijn oefeningen goed moet doen.

Op dit moment varen we zo een 7,5 knoop met alleen de zeilen!! Dat betekent dat we morgen vroeg rond 5:00 uur al bij het volgende eiland zijn en dan gaan we dus ook de stad in!!

Joehoeee, ik heb het steeds meer naar mijn zin dus het komt wel goed. Ik ga nu verder buiten aan school werken, vanavond weer wacht.
Kusjes!!! XXX

IMG_4163IMG_4164

3 gedachten over “Voor anker bij Kaapverdië

  1. Hartstikke leuk weer je ervaringen te lezen Minke. Succes met husselen binnen de groep en heerlijk dat je buiten kunt leren xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s