STORM naar Bermuda

STORM

We wisten allemaal dat de tocht naar Bermuda niet heel makkelijk zou zijn, want er was storm op komst. Alles moest extra extra zeevast worden gezet want het weer bleek toch wat zwaarder dan verwacht. Terwijl de stuurmannen in de stuurhut aan het sturen waren zaten wij lekker in de salon, joggingsbroek aan, leesboek of sudoku in de handen, muziekje aan en beetje kletsen. Het voelde net als een luie zondag die we in Nederland wel eens hebben, alleen gingen we dit keer vrij goed op en neer. Het slapen was voor mij wel een probleem, ik viel uit m’n bed en door alle geluiden op dek lukte het met niet om mijn rust te vinden om te slapen. Daarom ging ik maar in de salon chillen bij de
wachten die stand-by stonden.

 


Na twee dagen storm kwamen we aan op Bermuda, toch wel fijn om weer even stil te liggen. In Bermuda lagen we in de haven, dit betekende voetballen!! Om al onze energie eruit te laten maakten we ook elke dag een kleine wandeling, dit was echt erg fijn. We hebben een rondleiding gehad op het Amerikaanse zeilschip, The Picton Castle, dit was een soort School at Sea alleen dan voor volwassenen en zij zeilden de hele wereld rond. Ook hebben we een rondleiding gehad op een onderzoeksschip van Bermuda, hier onderzochten ze het oceaanwater. Dit was echt heel erg gaaf!

De tweede dag op Bermuda kregen we vrije tijd. Even bellen met thuis, daar keek ik wel naar uit! Met de bus naar Hamilton, hier hebben we de hele dag een beetje rond gehobbeld, veel te duur eten gekocht en naar alle nieuwe schoenen gekeken (ik kan niet wachten om nieuwe schoenen te kopen…).

De boodschappen moesten ook worden gedaan, dit heb ik samen met Rena, Gijs en Sam (kapitein) gedaan. Voor 2.700 dollar hebben we boodschappen gedaan. We werden rondgereden door een man, hij leidde ons rond in zijn loods, waar hij zijn eigen producten verkocht. Hier hebben we vreemde drankjes geproefd, snoepjes gegeten die naar gember smaakte en een soort hout gegeten, heel bitter.

Deze week kwam ook de dokter aan boord, dit betekent: POST!!! Wat was ik blij dat we post kregen! Ik vond het erg fijn om weer iets van thuis te krijgen. Na de post hebben we  de film gekeken die de ouders voor ons gemaakt hadden op de halverwege dag, wat leuk!

Door Sam werd ik naar de stuurhut geroepen, hij vroeg zich af of ik mijn doelen nog wel goed voor ogen had. Dit heeft me aan het denken gezet en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn doelen weer bijna vergeten was en dus heb ik mijn boekje er weer bij gepakt en ben ik weer mee aan de slag gegaan.

28577819_1788482337839055_5280456515232464447_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s