Mijn Motivatie

DSC_3549

Ahoy!
Ik ben Minke van de Nobelen en ik heb een fantastische droom die ik dolgraag wil laten uitkomen!
Het is mijn droom om mee te reizen op een grote zeilboot en dan tegelijk mijn HAVO 4 te behalen! En dit kan met School at Sea.
Met School at Sea leef ik, samen met nog 34 leerlingen, voor een half jaar op een Tall Ship, maak ik mijn schoolwerk EN verbreed ik mijn horizon op een hele bijzondere manier.
Het schip van School at Sea, de Thalassa, vaart naar de Cariben en terug en onderweg krijgen wij gewoon les, leren we de boot bevaren, maken we ons huiswerk, krijgen we excursies aan wal, ontmoeten we andere culturen, krijgen we navigatielessen, maken we onze toetsen en leren we koken en poetsen. En uiteraard genieten we ook van het zeilen!

Waarom wil ik dit eigenlijk doen?
6 maanden op zee!! WOW een droom die uitkomt!
Zeilen; ik doe niets liever. Ik probeer zo vaak mogelijk te zeilen, meestal bij Zeilschool de Kikkert in Lemmer of bij Watersport De Haan in Workum. Ook in de andere vakanties ben ik met de trein naar Friesland gegaan om daar met vrienden te zeilen. En ik ben proefcursist met Pasen bij de Kikkert. Het liefst ben ik de hele zomervakantie op de zeilschool, de sfeer, het zeilen, de mensen, het buitenzijn, heerlijk! Ik heb afgelopen jaar besloten dat ik 2 weken naar de zeilschool wou, de tweede week heb ik dan ook helemaal zelf bij elkaar gewerkt. Dit is me heel goed bevallen dus dat ben ik dit jaar weer van plan! En natuurlijk ga ik deze zomervakantie mijn CWO 3 halen en op voor het instructeur zijn.

Wil ik alleen daarom mee met School at Sea? 
Nee!
Er is meer! Ik verheug me op de projecten op de Thalassa: biologie, wiskunde, natuurkunde en scheikunde, al deze vakken zitten nu niet in mijn vakkenpakket. Dat vind ik best wel jammer want ik vind ze wel leuk. Daarom vind ik het geweldig dat ik bij School at Sea toch mee kan doen aan projecten die niet in mijn vakkenpakket zitten.

In die 6 maanden dat ik op zee ben wil ik mijn talenten verdiepen en nieuwe talenten ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld het kunnen besturen van een Tall Ship maar ook meer leren over de navigatie, motorruim, nachtzeilen, omgaan met storm of stilte, etc.

En ik wil nog meer bereiken!
Ik wil onderweg of als ik terug ben iets enorms bereiken alleen of samen met de mensen op de boot. Dit wil ik behalen door samenwerking.
Ik wil meer leren over het samenwerken. Ik kan wel samenwerken en dat vind ik ook leuk, alleen als het niet loopt in de groep weet ik niet hoe ik daarmee om moet gaan. Dit heeft ook te maken met leiderschap.
Bij mijn eigen leiderschap word ik wel eens makkelijk in twijfel gebracht door anderen. Ik wil ontwikkelen om meer aan mijn eigen roer te kunnen staan. Mijn leiderschap in een groep is laag als ik de mensen niet ken of niet goed met deze mensen overweg kan. Ik wil ontwikkelen hoe ik wel leiderschap kan nemen in een groep met onbekenden als we in een situatie komen wanneer dit nodig is. Ik denk dat ik op zo’n moment best verlegen ben, maar eigenlijk heb ik verder geen last van verlegenheid.

Ook in de toekomst!
Andere mensen helpen dat is iets waar ik later iets mee wil gaan doen. Iets met ontwikkelingshulp, ik weet het nog niet precies maar iets in deze richting. Mijn doel is dus om andere mensen op de juiste manier te kunnen helpen. Dit wil ik bereiken met mijn andere kijk op de wereld en alles wat ik met School at Sea ga meemaken en wat ik dus uit het School at Sea project haal. Ik ben er nog niet uit op welke manier ik anderen het beste kan helpen, wel weet ik dat ik mijn best ga doen om dit te bereiken. Samen met de anderen op de boot over elkaars ideeën te praten.

Wil jij me helpen om mijn droom waar te maken?
Lees dan verder over Mijn Plan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s