San Blas 🏝️

14 januari 2018

Hoooiiii lieve allemaal!
Mijn leventje hier aan boord, op de San Blas, met 28 graden is wel prima hoor;)
Monique (Touw, directeur School at Sea) is vanochtend vertrokken en ik heb zeker genoten van haar aanwezigheid hier aan boord.

Zal ik even iets grappigs vertellen?
Ik had een nieuw donkerblauw jurkje gekocht op Curaçao, yeah. Ik dacht laat ik die maar ff wassen want hij stonk een beetje. Nou, dat doe ik nooit meer! Mijn gele trui is nu poepkleur geel en mijn kerst outfit….. tja, die is blauw en het is zoooo lelijk. Aah, kan wel janken maar ondertussen kan ik er ook wel om lachen. 😆

Wat heb ik allemaal gedaan?
Wat betreft het zeilen; tijdens de wacht gaat het sturen heel erg vooruit. Laatst moest er weer allemaal zeil weg, dus aangezien niemand de leiding nam deed ik het maar. Persoonlijk vond ik het wel oké gaan, maar Sam (kapitein) gaf me 2 keer een compliment erover (dat doet hij niet vaak, complimentjes geven). Ze vragen tijdens mijn wacht ook steeds als er iets moet gebeuren of ik de leiding wil nemen.
Afbeelding1

Afbeelding2

School
Voor school heb ik gisteren en eergisteren een wiskunde toets gemaakt (deze twee  hoefde ik pas na Cuba te maken… ) Ik heb ook nog een Nederlands toets gemaakt, leesvaardigheid en woordenschat. De docent hier denkt dat het wel een voldoende is!
Ik loop bij met mijn planning en dat betekent dat ik een vrije dag heb verdient!!

Gisteren was zo een leuke dag met zo veel verschillende dingen. We zijn gaan snorkelen bij een onbewoond eiland, je zag niet veel vissen maar er waren wel super mooie schelpen. Ik heb ook met mijn 2 voeten op een onbewoond eiland gestaan!!
In de avond hadden we stukjes voor de bemanning voorbereid, soort bonte avond. Dit was zo grappig!
Hierna waren we met lichten in het water aan het schijnen en zagen we een dolfijn gewoon jagen!!
SONY DSC

Mijn successen
Ik heb in deze week toch al wat meer dingetjes bereikt die ik al lang had willen doen; Visje ontleed! En daarna ook maar meteen een tonijn gefileerd 🙂

P1000935P1000938P1000939P1000940

We hebben ook al 2 keer een soort kleine haai gevangen, deze vis heeft een zuignap op zijn kop zodat hij zich onder een grote vis kan vast maken.

Afgelopen nacht heb ik buiten geslapen, lekker wakker worden met een mooie zonsopgang.

Verder houd ik mijn successen goed bij en zorg ik ook dat het goede successen zijn. Ik ben weer in de mast geweest om twee zeiltjes uit te pakken! Ik begin het steeds leuker te vinden in de mast.
En ik ben laatst toen we 10 knopen voeren in het kluivernet geweest, dit was de eerste keer terwijl we hard voeren. Dit vond ik zo cool! Want je ziet gewoon vanaf de voorkant het water wat als eerste de punt raakt.
Een moeder dolfijn was samen met haar baby aan het jagen op een visje, ze kwamen ook zo dichtbij bij het schip. Ook gingen we allemaal vissen vangen. Echt zo leuk en zo dichtbij!

Geen wind
Er was geen wind, dus mochten we midden op zee zwemmen! Dan zit er duizenden meters water onder je… kijk maar eens even naar het filmpje op Facebook:
https://www.facebook.com/MinkeonBoard/videos/1387433874719764/ 

San Blas 🏝️
Toen we aankwamen hier op de San Blas, kwamen marktkooplui bij ons aan boord. Zij stalden al hun spulletjes uit als een soort marktje waar wij dan iets konden kopen. Dit doen ze blijkbaar bij elk schip dat hier voor anker gaat.

DCIM100GOPRODCIM100GOPRO

Heel veel dikke kusjes uit San Blas! xxxxx Minke

2 gedachten over “San Blas 🏝️

  1. Wat een hoop mooie nieuwe ervaringen!! Volgens mij heb je nog veel meer successen behaald. Dat komt pas binnen als je thuis bent 😉 Geniet meissie!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s